Shopping Cart

✔️   Direct vanaf fabriek, bespaar tot wel 40%!

✔️   Gratis verzending op alle producten

Zo maak je van je tuintafel een vuurtafel!

De temperaturen zijn weer aan het stijgen, in de ochtend is het eerder licht en ook ‘s avonds kunnen we langer genieten van de zon. Kortom: het wordt lente! Tijd om onze tuin klaar te stomen voor het aankomende seizoen. In dit blog vertellen we je hoe je van je oude tuintafel een vuurtafel kunt maken. 

Oude tuintafel ombouwen

Was je van plan om een nieuwe tuinset aan te schaffen? Wacht dan nog even! Je kan je oude tuintafel namelijk een echte upgrade geven. Want met een Easyfires inbouwbrander kan jij je oude tuintafel namelijk ombouwen tot een luxe vuurtafel!

Het klusje kost je niet veel tijd. Het enige wat je hoeft te doen, is een inbouwbrander van goede kwaliteit in huis halen. Je meet de onderkant van de inbouwbrander op en deze grootte zaag je vervolgens uit je huidige tuintafel. Het is eigenlijk een kwestie van zagen, inbouwbrander erin zetten en klaar!

          Lees ookVuurtafel maken van steigerhout: tips & stappenplan

Wil je een extra luxe uitstraling? Dan maak je de zijkanten van je tuintafel dicht met hout. Je gasslang en gasfles of koppelstuk voor je aardgasaansluiting wil je het liefst buiten het zicht houden. Maar hoe doe je dat? Het is eigenlijk heel simpel. Je kan de zijkanten van je tuintafel eenvoudig dichtmaken met hout. Als je een gasfles gebruikt, zorg er dan wel voor dat je een luik of deurtje maakt om de gasfles eenvoudig te vervangen.

Hier moet je goed op letten

Je oude tuintafel kan vast nog wel wat extra liefde gebruiken. Als je wil, kan je je tafel nog lichtjes opschuren en in de beits zetten. Zo lijkt je oude tafel weer als nieuw. En met zo’n mooie inbouwbrander is het echt een plaatje.

Natuurlijk wil je de inbouwbrander makkelijk kunnen bedienen. Als je gezellig aan het borrelen bent, zet je de vlam zachtjes aan. Wordt het wat kouder? Dan wil je de brander eenvoudig wat harder zetten. Het is daarom belangrijk dat je goed kijkt naar waar de bediening van de inbouwbrander zit. Bij onze standaard inbouwbranders zit het bedieningspaneel vast aan de inbouwbrander. We hebben nu ook branders met een demontabele bediening. Daarbij kan je de bediening op de gewenste plek plaatsen. Hoef je niet meer helemaal onder de tafel te kruipen om wat extra warmte te creëren. Wel zo makkelijk, toch?

Is dit toch net even teveel moeite, maar wil je wel genieten van wat extra luxe in je tuin of op je terras? Neem dan eens een kijkje bij onze houten vuurtafels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nederlandse productie

dus kwaliteit!

Gratis verzending

op al onze producten

Snelle levering

door heel Nederland

100% veilige betalen

met iDeal of PayPal