Shopping Cart

✔️   Direct vanaf fabriek, bespaar tot wel 40%!

✔️   Gratis verzending op alle producten

Met deze 5 tips zit je het liefst elke dag in je tuin

Weten hoe je optimaal kan genieten van je tuin? Deze 5 tips helpen je daar goed bij! Zodra het herfst wordt, laat het Nederlandse weer ons behoorlijk in de steek. Het wordt weer lekker koud. Maar dat betekent niet dat we niet meer van onze tuin kunnen genieten! Met deze tips kan jij ook in de herfst nog volop genieten van je tuin.

1. Warmte in de tuin

Deze tip zag je natuurlijk al aankomen. Het is tijd om de warmte zelf in de tuin te brengen. Een vuurtafel is daar erg geschikt voor. Het is niet alleen een plaatje om te zien, maar het zorgt ook nog voor een fijne voelbare warmte. Fijn als je met je vrienden of familie een drankje doet rondom de vuurtafel. Dat geeft echt een magisch effect. En daarnaast zorgt een vuurtafel ook direct voor meer sfeer in de tuin.

Je kan trouwens ook zelf een vuurtafel maken. Het enige wat je dan nodig hebt, is wat hout (of een al bestaande tafel) en een inbouwbrander.

          Lees ookVuurtafel maken van steigerhout: tips & stappenplan

2. Een overkapping

De herfst is natuurlijk niet compleet zonder afwisseling van regen en zon. Het ene moment kan je heerlijk buiten genieten van de laatste zonnestralen, het andere moment valt het met bakken uit de lucht. Maar met een overkapping hoef je je gelukkig niet meer druk te maken. Zo zit je altijd droog. En je kan je overkapping ook nog eens afwerken met terrasverwarmers, zodat het ook daar heerlijk warm blijft.

3. Mooie verlichting

Er zijn bepaalde dingen die niet mogen ontbreken in je tuin. Verlichting is zo’n voorbeeld. Met mooie sfeerverlichting maak je het plaatje compleet. Zorg ervoor dat het licht niet té warm en ook niet té koel is, maar net een warme gloed uitstraalt. Je kan natuurlijk ook lampen aanschaffen die je met je telefoon kan bedienen.

4. Het hele jaar door mooie planten

In de zomer duiken we massaal de tuin in om mooie bloemen en planten te potten. Maar zodra het kouder wordt, houden die bloemen en planten het voor gezien. Investeer in planten die het hele jaar mooi staan. Zo is de Sneeuwbol (Viburnum Tinus) een mooie plant voor het gehele jaar. De rotsheide (Pieris) is geschikt als je wat meer kleur aan je tuin toe wil voegen.

5. Combinatie van steen en gras/grond

Veel mensen hebben tegenwoordig stenen in hun tuin liggen. Het is ontzettend strak en je hebt vrijwel geen onderhoud aan je tegels – afgezien van het eventueel schoonspuiten van tegels. Met de Nederlandse herfst is een tuin vol tegels echter niet altijd een goed idee. De flinke regenbuien die we gewend zijn, zorgen ervoor dat er vaak water blijft liggen. Het regenwater kan door de tegels moeilijk wegstromen. Door een combinatie van grond en tegels kan je deze doorstroming van regenwater soepeler laten verlopen. Zo blijft er ook geen water meer op je tegels liggen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nederlandse productie

dus kwaliteit!

Gratis verzending

op al onze producten

Snelle levering

door heel Nederland

100% veilige betalen

met iDeal of PayPal